De Cirkel
Tekenen / Schilderen
schilderen1
schilderen11
Als woorden tekort schieten:

Kinderen (maar ook volwassenen) vinden het vaak lastig om over hun gevoel te praten.

Door creatief bezig te zijn kun je wel contact met je gevoelens maken en uiten. Als je boos bent zul je nooit een vrolijke tekening maken.


Kinderen kunnen problemen hebben die ze zelf niet op kunnen lossen. Kinderen zijn bijv. niet tevreden over zichzelf, snel boos,verdrietig of bang,je kind kan moeilijk tot een keuze komen.
Ze vinden het lastig om hierover te praten..
Als ouder vraag je jezelf af: waarom zit mijn kind niet goed in zijn vel ?
Kinderen kunnen zich wel uiten in beeldend materiaal;zoals tekenen en schilderen.
Een kind dat tekent laat een spoor achter. In dat spoor laat het kind in zijn eigen taal en tekens zien wat er op dat moment in zijn/haar leven speelt. In de tekening laten kinderen zien hoe de vlag ervoor staat op sociaal-emotioneel gebied en hoever ze zijn in hun ontwikkeling. Je kunt dit “praten op papier”noemen. De tekening laat vaak feilloos zien wat er aan de hand is. Je kind vertelt zijn/haar verhaal op papier. En vaak is dit nog treffender. Het gaat er niet om “iets moois”te maken. Wat het kind maakt is altijd goed.

Wat kan er veranderen door een kind te coachen middels tekenen?
  ­• Beter omgaan met emoties,angst,boosheid,verdriet.
  ­• Een positief zelfbeeld
  ­• Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen.
  ­• Steviger in je schoenen staan.
Neem rustig contact met mij op voor een eerste intake. Als ouders kiezen jullie in het belang van jullie kind. Ik spreek daarom altijd met jullie kind af dat we samen gaan tekenen en ontdekken of hij/zij dat leuk vindt. Daarna kijken we samen of jullie nog vaker willen komen.